NOU versus vechi: avantajele și dezavantajele apartamentelor vechi și noi

Oricine a fost vreodată interesat de achiziționarea unei locuințe știe deja de câte lucruri te izbești atunci când trebuie să iei decizia finală. Cu atât mai mult cu cât oferta dezvoltatorilor imobiliari este destul de variată.

Facilitățile, locația, locurile de parcare, prețul, configurația și tipul apartamentului sunt numai câteva dintre numeroasele criterii de care oricine va ține cont pentru a se asigura că face alegerea corectă. Și pentru că pe lista scurtă a acestora se regăsește și inevitabila comparație a apartamentele noi cu cele vechi, de data aceasta vom aborda problema din acest punct de vedere.

Care sunt avantajele apartamentelor noi față de cele vechi?

Să le luăm pe rând:

  • Prețul

          În orice proces de achiziție prețul are un cuvânt greu de spus, influențând, fără doar și poate, decizia. Însă chiar dacă acesta joacă, de multe ori, un rol decisiv, diferența de preț trebuie analizată un pic mai în detaliu. Pentru că un apartament vechi poate fi, într-adevăr, mai ieftin decât unul nou, dar renovarea acestuia va duce, în final, la un cost mult mai mare decât cel inițial, care poate depăși ușor prețul unui apartament nou.

          Toate apartamentele vechi au nevoie de renovare. De la instalațiile învechite până la izolarea termică sau finisaje, toate necesită investiții care, în final, scumpesc un apartament cumpărat inițial mai ieftin. În timp ce, apartamentele noi sunt construcții moderne, realizate din materiale de calitate care te feresc de astfel de investiții nedorite. Plus că, de cele mai multe ori, îți poți alege singur finisajele și facilități de care vrei să dispui, avantaje pe care locuințele vechi nu le oferă.

Boxe sau spații de depozitare suplimentare, parcări subterane și supraterane suficiente chiar și pentru cei mai numeroși vizitatori, lifturi de ultimă generație, video interfon, pază și supraveghere video în cadrul complexului rezidențial care găzduiește noile locuințe sau zone de relaxare și spații verzi, toate sunt avantaje exclusive ale locuințelor construite recent și care intră, de cele mai multe ori, în prețul unui astfel de apartament nou.

          Acum, dacă refaci calculul, ai să vezi că deși apartamentele vechi sunt mai ieftine, rentabilitatea este de partea celor noi. Plus că acestea își păstrează mult mai bine prețul pe termen lung!

  • Locația

          În general, apartamentele vechi sunt construite în zonele aglomerate ale orașului, ceea ce aduce cu sine și avantaje și dezavantaje. Dacă ai nevoie de mijloace de transport în comun variate sau de acces rapid la diverse magazine, atunci amplasarea lor te poate avantaja. Asta, însă, numai în condițiile în care ești dispus să suporți toate celelalte implicații mai puțin pozitive, cum ar fi aglomerația zilnică, înghesuiala, poluarea, stresul etc.

          Complexele rezidențiale noi sunt amplasate în zone ferite de toate aceste neajunsuri și îți oferă, în plus, multe alte avantaje pe care nu le vei regăsi în ceea ce privește locația apartamentelor vechi. Zona este mult mai aerisită și liniștită, întreținând relaxarea, spațiile verzi sunt ample și întregul complex este dotat cu locuri de joacă pentru cei mici, săli de sport, spații comerciale și chiar și stații de încărcare pentru mașini electrice. Pe scurt, cu toate facilitățile de care ai nevoie. Iar evenimentele create pentru comunitate sunt nelipsite și poți participa ori de câte ori îți dorești!

  • Suprafața și compartimentarea apartamentului

          De obicei, apartamentele vechi sunt mici și au configurări standard ale spațiului, bucătăriile fiind, de regulă, închise și băile modeste ca suprafață. Și, la fel, nu excelează nici la capitolul lumină naturală, cele mai multe dintre apartamentele construite până în anii ‘80 având geamuri foarte mici.

          În cazul apartamentelor noi, unde dezvoltatorii imobiliari investesc în spații inteligente, compartimentate și configurate pentru a oferi maximum de confort, fluiditatea și libertatea de mișcare este la ea acasă! Spațiile open-space, living-uri generoase și lumină naturală mult mai puternică datorită suprafețelor vitrate ample sunt printre cele mai apreciate avantaje pe care le oferă apartamentele noi.

          Iar printre cele mai inovatoare avantaje de pe piața imobiliară se numără cele propuse de Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de la noi.

Dincolo de toate avantajele unor apartamente noi și moderne, Maurer Residence Constanța propune un conceptul de locuire unic, anume apartamente de 2.5 camere, care îmbină perfect nevoia de spațiu cu rentabilitatea. După cum spun chiar ei: „Dacă te descurajează prețul unui apartamente de 3 camere, dar nu și suprafața acestuia, soluția este la mijloc. Adică într-un apartament de 2.5 camere în care să poți beneficia de tot confortul  unei locuințe spațioase, la un preț redus.”

În plus, achiziționarea apartamentelor noi din cadrul acestui complex rezidențial îți oferă posibilitatea de a dispune de numeroase servicii post vânzare și administrație, de la servicii de curățenie sau mentenanță până la servicii de design.

  • Rezistența seismică

Se știe deja că riscul seismic este cu atât mai mare cu cât apartamentul este mai vechi. Apartamentele vechi au o rezistență redusă în cazul cutremurelor datorită vechimii blocurilor, modului în care au fost proiectate acestea și a degradării inevitabile în timp. Din acest punct de vedere, apartamentele noi sunt, cu siguranță, soluția salvatoare. Pentru că apartamentele noi beneficiază de siguranță sporită, fiind construite din materiale de ultimă generație și proiectate pentru a avea o structură de rezistență mult mai bună.

Citeste tot articolul

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.*

    Forgot Password